lakritsimagen.blogg.se

En blogg om min vardag och graviditet

Inspirerade ser jag!

Kategori: Allmänt

Igår kväll vid 22-tiden så låg jag i soffan och fick ett sådant enooooormt sig efter vårrullar! Munnen riktigt vattnades och jag visste att jag inte kunde släppa det suget, så jag var helt enkelt tvungen att göra vårrullar. Det tog dock emot lite, eftersom det är ett litet projekt att göra vårrullar och dessutom låg rispappret i frysen... Men det var bara att börja! Och idag har jag läst/sett på Facebook/Instagram att minst tre styckna har ätit/ska äta vårrullar... Inspirerade ser jag! :D
 
Så fram med "pappret" ur frysen och fram med önskade grönsaker. Jag äter helst vegetariska vårrullar. Det här är ingen matblogg och det kommer det aldrig att bli. Men mat och matlagning är en del av min vardag och så här gör jag mina vårrullar:
 
Hacka upp valfria grönsaker smått, men tänk på att inte ta för mycket. Man kan inte fylla vårrullarna med hur mycket fyllng som helst ;)
 
♣ Lite broccoli
♣ Lite kålrot
♣ Lite morötter
♣ Lite purjolök
 
Ta helt enkelt det du har hemma. Vi har alltid färska grönsaker hemma, t.ex; kålrot, broccoli, blomkål, morötter, betor, kål, lök, vitlök etc. Men det går lika bra att använda frysta, så länge grönsakerna är tinade innan du börjar rulla ;). Sen kryddar du efter tycke. Jag kryddade med svartpeppar, starkt paprikapulver, lite sesamolja och chilidroppar. Just nu är jag i en period där jag diggar riktigt het mat ;) Jag struntade i salt, eftersom jag doppar mina vårrullar i soya. (som jag nu fått heeeelt bekräftat inte kan skada bebisen i magen.)
 
När grönsakerna har mjuknat i pannan så låter du fyllningen svalna lite. Perfekt att under tiden sära på papprena! Sen är det bara att börja. Jag vet inte det korrekta sättet att vika/rulla, men jag börjar med att lägga en klick fyllning ganska långt ner på pappret och penslar vatten runt fyllningen. Sen viker jag över så att fyllningen täcks och viker in kanterna, pensla med lite mer vatten och rulla hela vägen ner. Sen penslar jag med lite mer vatten på "kanten". Och varför penslar jag? Jo, för att det helt enkelt ska hålla. Man kan nästan säga att det är som ett lim. När du sedan lägger vårrullarna i oljan så vill man inte att pappret ska åka upp och fyllningen åker runt i grytan så allting till slut smakar beskt och bränt. 
 
Vi använder oss av en helt vanlig gjutjärnsgryta, men det går naturligtvis lika bra att använda en fritös ;) Eller en annan gryta av metall/gjutjärn. Och se nu fan till att ha ett lock i närheten! För OM det skulle börja brinna i oljan, för att värmen är för hög t.ex, så släcks elden med ett LOCK. INGET vatten! I med rapsolja, värm till max 180 grader, sänk försiktigt ner några av rullarna med ett METALLföremål. Låt dom ligga i tills dom blir gyllenbruna, lägg dom sedan i en sil gjord av METALL och låt dom rinna av, sen - NJUT! 
 
Jävlar vad mina bröst rinner nu förresten! :(
 
Här kommer några riktigt kassa mobilbilder på skapelsen och jag vet att det inte ser så aptitligt ut. But trust me -it is! You're in heaven! ♥
 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: